L   E   O        M   A   R   T   I   N   U   S

homepage

wie ben ik galleryyurt boek AuwemaMartinus stamboom contact linksOp dit moment zijn er geen exposities waar mijn schilderijen te zien zijn.17 september 2013 - 19 februari 2014
EXPOSITIE GEMEENTEHUIS LEEK


Van 17 september 2013 tot 19 februari 2014 exposeer ik in de hal op de begane grond van het gemeentehuis van Leek, Tolberterstraat 66, 9351 BJ  Leek.
Naast mijn schilderijen die in het teken staan van het thema "Klimaatsveranderingen" zullen er ook enkele andere, wat minder thematische doeken te zien zijn.


Leek 1      Leek 2

Nadat op 12 oktober 2013 mijn artist-impression van de Auwemaborg te zien was op de presentatiebijeenkomst ten behoeve van mijn boek "Auwema, eigenerfden in Tolbert", is ook dit doek deel gaan uitmaken van de expositie in het gemeentehuis en daardoor voor het publiek toegankelijk geworden. Dit doek is op een prominente plaats in de hal van het gemeentehuis te zien.

De expositie is open tijdens kantooruren, ma - vrij van 9:00 tot 16:30 uur.
6 april 2013 - 30 juni 2013
EXPOSITIE STREEKHISTORISCH CENTRUM STADSKANAALStadskanaal, 27 maart 2013

Activiteit:     Streekhistorisch Centrum Stadskanaal doet mee aan Museumweekend 2013
Plaats:         Streekhistorisch Centrum, Ceresstraat 2 (naast de watertoren) te Stadskanaal
Tijd:              Zaterdag 6 april geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Zondag 7 april van 14.00-17.00 uur
Entree:        gratis

Museumweekend 2013 in SHC

Op zaterdag 6 en zondag 7 april wordt voor de 32e keer het Nationaal Museumweekend gehouden. Onder het motto ‘Doe eens een museum’ zet ook het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal haar deuren dan open voor bezoekers. Zowel op zaterdag als op zondag is het museum gratis te bezoeken.

Wat is er dit weekend te zien in het Streekhistorisch Centrum?

Naast de vaste tentoonstelling over de Kanaalstreek zijn in de wisselkamer de schilderijen van Leo Martinus uit Stadskanaal te zien. Leo toont er zijn serie ‘Klimaatsveranderingen’ waarin hij zijn zorgen over de opwarming van de aarde verbeeldt. Hoewel dit werk door kleur en compositie een bepaalde aantrekkingskracht heeft, ontstaat er tegelijkertijd een grimmige, haast magisch-realistische sfeer. De voorstellingen zijn gesitueerd in zijn geboortestad Groningen.

Daarnaast is er de afgelopen maanden hard gewerkt aan de herinrichting van het Huisje van Manning, de voormalige dienstwoning naast Huize ter Marse. Hier wordt het archief van het Streekhistorisch Centrum ingericht. Hoewel de inrichting nog niet klaar is, krijgt het publiek op de begane grond alvast een voorproefje van hoe het geworden is. Het oude keukentje, waarin nog oorspronkelijke elementen uit de tijd als woonhuis bewaard zijn gebleven, is ook weer als keukentje ingericht en in de voormalige garage, die nu als expositieruimte zal worden gebruikt, liggen oude kranten uit de omvangrijke collectie van het SHC ter inzage.

Bezoekers zijn het hele weekend van harte welkom van 14.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie: 0599-612649 (Helen Kämink)
Streekhistorisch Centrum
Ceresstraat 2
9502 EA Stadskanaal

website: Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal